CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 3 August 2013

Towards a Better Leader

Assalamualaikum....about 1 month aq tinggalkan blog ni skunk muncul kembali...rindu giler aq kat blog ni...tp nak buat mcm mana banyak kerja sangat terpaksa la aq tinggalkan niat nak hadap blog ni..kerja lain more important kan...actually banyak sangat benda nak tulis kat dalam ni tp masa mencemburui tak leh nak watpe gak kan..huhu...sob sob sob....macam2 yang dah berlaku tapi tak sempat nak update lam blog ni..tapi aq nak share something yang interesting nga korang la...hehehe :)...baru-baru ni aq terpilih untuk menjadi fasilitator program khidmat bakti siswa under kelab D Banquers...so alhamdulillah la..dengan izin dariNya dapat la aq menghadirkan diri ke SMK Jeli...
nama program yang sebenarnya "Towards a Better Leader"...18,19 & 20/07/2013...about 3 days kem ni dijalankan...kem ni sebenarnya  lebih tertumpu kepada kem kepimpinan...melibatkan pelajar form 1,2 & 4 yang terdiri daripada pengawas sekolah, pss, prs dan sebagainya.
Janggal jugak bila tiba at SMK Jeli tu..yela kan first time aq jejakkan kaki kat sekolah tu..almaklumlah about 3 years dah aq tinggalkan zaman perdekolahan ni..tp berlakon mcm xder pape...hehehe...:)...after that, ketua fasi bahagikan group...aq menjadi puan untuk group ke-8...in my group ad la seorang student perempuan ni macam susah sikit nak tegur walauun baru berusia 13 tahun...tapi berlagak cam tua dari aq..tapi tak per...sabar2...sabar itu amat penting kan dalam pape sekalipun..my group consists of 5 male and 8 female..my partner Badrul Akash merangkap urus setia program sewaktu itu...
Selepas berkenalan dan sebagainya, we all go iftar together...tp lagi kekok rasa nyer makanan yang dihidangkan oleh pihak sekolah terlampau mewah untuk kami sebagai fasi..dahla makan depan student tak tergamak jawab nyer..tapi dek terlalu lapar, terpaksa gak la aq makan....maaf yer adik2 sekalian..then malam tu sesi post mortem, every fasi gavetheir comments for overall activities...keesokan harinya, apa yang menarik adalah sesi LDK 2..."debat"...memang superb la group aq...thanks for Intan, Badrul Amin and also Imran coz sanggup bagi corporations untuk puan and tuan Akash lam sesi debat tu..you are the best.....:)...
the last day, a sad day...walaupun sad tetap tunjukkan wajah yang manis untuk diorang...during sesi perkongsian bersama fasi every student told me what they got from the program..alhamdulillah all of them enjoyable....tergelak sakan aq bila dengar all students ni bagi feedback bila tanya soalan" what is your first impression when see your fasilitator"....memang ketawa tak habis..btw thanks sangat2 kat adik semuanyaer...I love you all..in shaa allah kita bertemu lagi....
this is my group...so proud got them as my group members...




For all of you, I love you so much...you are my new siblings and I want to be a good sister for you all..in shaa allah ada kesempatan kita berjumpa lagi...akak sayang korang sesangat.... ;)