CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 12 February 2014

Treasure Hunt 2014

 
Sementara menunggu kawan, sempat lagi kali ni aq berblog...yelah kan dah berbulan2 aq tinggal blog ni...entry yang sama jer time bukak blog...maklumlah bukannya sengaja nak tinggal blog ni tapi terlalu busy...since aq pegang jawatan ni mmg byk betul kejenyer...meeting memanjang jer...lau nak stdy tu after 12.00 am boleh la...fuhhhhh mengalahkan menteri pulak..:D btw ni semua dugaan..bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah...so kali ni aq nak share my nice experiences dengan korang...skunk aq di semester ke-5 diploma perbankan...last saturday, my faculty dah jalankan program treasure hunt...actually this program compulsory for all students of business and banking...first aq nak share gambar dengan korang semua...jeng jeng jeng !

siapa sangka treasure hunt kali ni aq bersama si dia..hhhahaha...:D bila dapat tahu sekali dengan si Harith ni, tergelak aq dibuatnya..seriously kitorang x janji pon..tengok2 time daftar, die dalam group 6 jugak..mmg jodoh ni tak ke mana kan...werrkkk :P untuk treasure ni, aq mmg bersemangat betul la...tp our group tak menang pun...aq x kesah semua tu..y penting pengalaman tu mmg tak dapat nak dilupakan...y best sekali treasure hunt ni ada slot running man...'pakat-pakat tarik name tag boh'...hahha....tp for that time I felt like Lee Kwang Soo and Sukjin coz my group tag the earliest one taken by others group..huhu..kan dalam running man, Suk Jin and Kwang Soo oppa the earliest one out from the game...rasa nak marah pun ada, nak tergelak pun ada...berdendam dengan group y tarik my group tag...! shit..#takeRevenge....hahahha:D

bukan setakat running man jer, muka ni dah kena conteng dengan watercolour..hahha...comel tak saya? wakakka :0
banyak jugak denda time tu...tp xpe setiap denda y diterima mmg fun...kena buat Gwiyomi...mmg comel semuanya group kitorang time tu...laki perempuan semua sekali bergwiyomi...sape lg kalau bukan aq yang leadkan.hhahha :D...
lastly done for treasure hunt..so waiting for dinner...InshaAllah dinner nanti nak dressing puas2..waiting for the next entry yer comel2...mmmuuahhhhh : <3

Friday, 13 December 2013

Finishing School

 
Oh yeahhhh...! lastly done untuk finishing school modul...one more left, modul kenegaraan untuk student part 5..for the next sem tak perlu menjalani modul la gayanye...suker2....menggedik...) y sebenarnya modul finishing school lebih kurang macam subject business communication la...overall about interview la..time part 4 dulu, aq dah jalani sesi interview ni with mdm siti aminah....mdm? lama sudah aq tak nampak mdm ni...agaknye dah bersalin kan..tahniah mdm..I know you can be a good mother...
okey berbalik kembali dgn modul kali ni, since 8 am modul bermula...kat mn lg kalau bukan bertempat di dewan pro...(dewan terbesar di UiTM Machang ni kalau kawan2 nak tau)..:) dah dewan tu jer kot y ada..sumer nyer digunakan untuk kelas...session grooming tu diceramahkan oleh che na...che na kaunselor..ingat lagi time aq interview utk sekiteriat peers...byk betol soalan y dia tanya...ada satu soalan tu ''awak ada kekasih''...OMG....memang perghh beb..terkaku sebentar nak jawab soalan tu..btw terpaksa jugak la aq menjawabnye...tp aq jawab sejujurnya...but last2 aq tak layak jugak nak dapat lantikan tu..redha dan pasrah sahaja...coz aq tahu semua yang berlaku ada hikmahnyer...
lepas je grooming session, move pulak untuk LDK..firstly, discuss about characteristics graduan berdaya pasaran...secondly, about cover letter and resume writing and thirdly interview session...untuk 2nd ldk tu tak der la dikatanya susah pun coz aq dah belajar time part 4...so aq praktikkan sebaik mungkin tp untuk interview session aq tak berpuas hati dgn dri sendiri..yela dahla mengantuk, environment uncomfortable..btw tetap happening....banyak ilmu baru y aq dapat, pengalaman baru and juga kawan baru..semakin hari, semakin ramai kawan...yelah nak cari kawan memang senang tp nak cari sahabat susah ler....:3 actually fasilitator kali ni sama time part 3 lu, mdm Lyn...mdm ni memang terbaik la..happening, sporting, smiling, kindly....dahla putih melepak giler2 macam students pulak tu...hahahha..sekali ingatkan time interview session td memang tergelak habis time Amirul yang kena...apa lah jantan sorang tu....memang nakal habis...bila ditanya lover, jawabnya kereta la lover sy..hahahaha :D....memang kau ni Amirul...! aiyoo...tp die rileks....so for mdm Lyn thanks so much, also my friends and UiTM....thanks a lot..In shaaAllah tidak akan disiakan...walaupun stdy belum habis, ilmu ini akan sentiasa dipraktikkan..berjaya bukan untuk sesiapa tetapi untuk diri sendiri...
wallahualam...

Thursday, 12 December 2013

I got...

 
okeyh..since tuesday until today kelas straight start 8 am.mmg sedih hati ni tatkala kena bangun awal..maklumlah tidur di musin sejuk ni kan lena..mana tak nyer, dengan sejuk nyer yang aman, memamg perghh beb..nak tak nak terpaksalah jugak aku bangun..nak ke kelas kan, bukan ke mana jugak..nak dapat ilmu, kena berkorban jiwa raga...kan dalam hadis telah dinyatakan ''menuntut ilmu biar sampai kenegara China''...! negara China??? OMG....negara sendiri pun belum habis aq takluki ni nak ke China la..tp tiada yang mustahil di dunia sebenarnya..selagi kita berusaha yang di atas sana sentiasa menolong...In shaa Allah...Allah itu sesungguhnya maha adil..mungkin apa yang kita mintak tidak sama apa yang kita dapat, namun bersyukurlah..jangan merungut dengan rezeki Allah yang berikan...ececehhhhhhh dan mcm ustazah gayanyer aq ni..kalaulah masin mulut ustaz aq time darjah 5 dlu, mmg ustazah betullah..(ustazah rock)...hahahah..tulah gelaran yang aq dapat time di sek men dahulu..yelah...dah mmg sesuai ngat nga aq, bila berceramah mengalahkan Ustazah Norbayah beb..hahahha....tp lau bab pakaian nauzubillah..takderlah teruk sangat pun sebenarnya..bease2 je...tp lau org y sentiasa menutup aurat mgkin pemakaian aq ni katanye teruk...tp biarkanlah...nak berubah kerana hati bukan kerana orang lain...tak suka orang bercakap tentang aurat dengan aq kalau orang tu sendiri tak tahu nak jaga aurat...ouchhhhhhhh...dah membebel panjang rupanyer aq nih...
k..now aq nak share good news dengan korang..time part 4 dulu, aq terpilih sebagai seki kolej but now aq telah terpilih sebagai Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK)....memang rasa nak melompat...benda ni dah lama aq nak...and finally I got it...bersyukur sangat..Allah sentiasa mendengar doaku ni..mesej yang dihantar oleh fellow, Cik Huda ditatapnya aq berulang kali..ingatkan bermimpi, rupa-rupa nya realiti...memang menari keriangan hati ni..so, lepas ni dah besar lah tanggungjawab aq kat kolej ni..menjaga kebajikan student gayanye..btw meeting perlantikan akan diadakan selasa nanti...17.12.2013...time tu lah kot agenda meeting akan dibincangkan..and dengar2 nya ada team building time cuti krismas nanti..balik kg lewat gayanye aq kali ni...ummmmmm...cedih ni....pujuk cepat ! :3....
cepat atau tak, lepas ni memang dah kena beasekan diri la gayanyer..bease kan diri dengan staf, fellows and students..moga2 dengan perlantikan ni aq dapat ubah perangai sedikit demi sedikit...dapatla mencari pengalaman baru walaupun berbasi setahun jer lagi di UiTM ni...masa tetap digunakan sebaik mungkin..In shaa Allah...apa yang penting kena lupakan niat nak balik umah setiap minggu..hahah...mungkin minggu sem kali ni lebih di Dato' Onn tercinta....peeeewiiittttt....hahhaahha....:D...namun apa yang aq dapat tidak mungkin aq sia-siakan..aq akan berkhidmat demimu...I love UiTM..Dato' Onn...mmuuahhahahaha....<3

Thursday, 5 December 2013

New Semester...

Alhamdulillah kini bermula semester yang seterusnya..alhamdulillah jua ke hadratNya kerana masih diberi kesempatan untuk menuntut ilmu bersama umat yang lain....kini semester 5 sudah bermula..dan aku telah kembali semula sebagai mahasiswa UiTM...minggu ni  only have 3 classes..first I met with sir Ahmad Faiz untuk subject Financial Anaysis, 2nd with mdm Shaliza for subject IT  and the last one sir firdaus for subject CCT...all of them very kindly and sporting...thanks God...
Hujan yang turun diibaratkan sebagai kuliah yang mengejari pelajar2nya...assignment mula menunggu, quiz dan test mula melebarkan senyuman..begitulah lumrah pelajar...bila berbicara about assignment tidak lain tidak bukan only consists of two...individual and group...seriously I'm like individual assignment because it more easier than grouping..walaupun individual job tidak mudah untuk disiapkan btw aq berpuas hati coz tak payah lagi nak bergantung dgn orang lain..namun cara belajar bukan hanya memihak pada diri sendiri...group assignment jua perlu disiapkan...namun kali ini setiap orang move for new group..aq sendiri tidak tahu kenapa...semua perasaan ada di hati and benak fikiranku ini.ingin sekali ku bebas dari semua ini tapi demi cita2ku tidak mungkin aq akan berpaling tadah...
hanya di atas sana yang memahami diri ini di waktu sebegini..ingin sekali ku meraung, ingin sekali ku menjerit untuk melepaskan bebanan yang terlalu berat untuk dipikul...benar! too heavy for me to face all of this but I must accept..must be sincerely in my job...salah faham yang terjadi ingin segera diperbaiki..sampai bila ingin menghukum diri ini dan juga diri orang lain...janji tetap janji..tapi yang berpaling tadah bukan diri ini...baru dua minggu di sini tapi sudah terlalu banyak hal yang terjadi..maafkan aku teman andai diri ini yang mementingkan diri tetapi aku sudah berjanji dari awal namun engkau tetap lari....hope everything will be smooth until the end...amin....

Sunday, 24 November 2013

Hinakah Aku?

Hye guys..begitu cepat masa berlalu...pejam celik pejam celik dah habis cuti aq kali ni...new semester sudah...sem 5 sudah bermula tapi aq masih di rumah...kenapa di rumah? beaser nyer aq ni suker sangat dok di UiTM tu kan...? hahhaha...kali ni lain citer nyer..memandangkan my sis balik rumah aq ni pemandu pelancong la gayanyer....kena bawakan dia n the geng round sekitar kelantan la...
Actually aq dah daftar kolej semalam...lepas daftar aq balik umah...n rasenyer rabu nanti lak aq ke sana tp selesai daftar hea and pengundian MPP aq balik jugak semula..heheheh....niat di hati ni memang tak cantik coz aq nak ponteng kelas untuk minggu ni..belum timbul lg mood nak belajar nih....haisshhhhh lau mcm ni gayanyer mcm mn aq nak dapat 4 flat eh?? haahha...berangan mengalahkan raja...
Bukan sahaja tak ader mood tapi I have other problems...benar orang kata hari hari yang mendatang kita tak dapat jangka...bergelinangan air mata ni tapi tak mahu mengaibkan sesape kerana aq sendiri belum perfect di mata orang lain walapun orang lain itu aq akui kawan yang pernah aq berkongsi suka duka, gelak tawa, gurau senda...namun takdir sudah menentukan segala...terima kasih atas segala...Biarlah diri ini menanggung derita namun aq pasti hikmah ada di sebaliknya...hanya yang di atas maha mengetahui segalanya dan aq tak mahu salahkan sesape, aq tak mahu memusuhi sesapa tapi aq terlalu berduka cita...hati aq terguris..sepanjang 2 tahun aq di UiTM inilah kali pertama aq mengeluarkan air mata hanya kerana insan yang bernama kawan...terlalu mahal air mata ini untuk dikeluarkan namun hatiku sebak, mata terlalu letih untuk menahan limpangan air mata akhirnya berakhir dengan titisan....maafkan aq kawan...aq tidak mahu memusuhi kalian tapi aq terpaksa membawa diri kerana aq tak sanggup diperlakukan sebegini lagi...aq hormati kalian sebagai kawanku tapi tak ku sangka akhirnya begini...segala susah senang yang kita kongsikan bersama aq simpan di lubuk hati ini...halalkan segala apa yang aq telah ambil dari korang semua...bukan senang untuk aq mengundurkan diri dari korang tapi aq terpaksa...
InshaaAllah kita bersua kembali...
Benar atau tidak keputusanku ini, aq berserah pada Illahi...aq akui terlalu berat untuk lari dari korang tapi adakah korang masih memikirkan aq? saat kita gelak ketawa, saat kita belajar bersama, saat kita menonton movie bersama, saat kita berbuka puasa bersama, saat kita mandi di loji bersama....adakah kamu semua masih ingatkan itu....? belum cukup dengan itu sebenarnya aq telah belikan korang 1 pair of keychain sempena new sem 5..setiap sem aq belikan cenderamata untuk korang..bukan mahu mengungkit tetapi sebagai penghargaan untuk korang yang bernama kawan aku...tapi apa yang terjadi hancur harapan ini...dengan apa yang terjadi aq rase terlalu bodoh dengan semua ini sehingga diperlakukan sebegini..mungkin ianya hanya benda kecil di mata korang tapi tidak di mata aq...beginikan erti kawan antara kita....? beginikan? hinakah aku di mata kalian...?

 

Thursday, 31 October 2013

Tak Meletop Pon Kali Ni

Bersua kembali setelah lama ku meninggalkan blog ini...sudah lama aq tak penuhkan entry di blog..so kali ini inilah dia tempat untuk aq meluahkan kekecewaan dan kehampaan namun jauh di sudut hati aq masih bersyukur kerana masih memperoleh anugerah sedemikian...faham2 la korang yer anugerah apa yang dimaksudkan itu...actually aq dah tiga hari demam..last day dah p klinik dapat injection, so feeling better right now...but last night, the important moment for sem 4...date for examination result...aduyaaaiiii sekali ingatkan..betapa pilu hati ini mengenangkan cabaran yang dipikul selama 4 bulan di UiTM..selama 2 tahun aq d UiTM aq tak pernah menempuhi ujian segentar ini..namun ku kuatkan semangat kerana aq percaya Allah s.w.t takkan menguji hambanya yang tidak mampu...apa yang berlaku ada hikmahnya dan apa yang berlaku adalah kerana kealphaan aq sendiri...
bila dikenangkan result semalam rasenyer terlalu sempurna dan harus bersyukur ke hadratnya..walaupun apa yang ditarget tidak mampu kugenggam namun apa yang tak ditarget dapat kukecapi...bak kata kawanku "I believe in miracle"..that's right dear..bagaimana usahaku begitulah kejayaanku..Allah s.w.t masih memakbulkan doa hambanya yang hina ini..alhamdulillah ya Allah...
walaupun kali ini tak meletup seperti sebelum ini namun ini juga kejayaan...kejayaan untuk memperoleh kejayaan...bukan senang untuk mencapai kejayaan..dan kejayaan takkan kukecapi tanpa usahaku sendiri...kejatuhan kali ini bukan bermakna aq gagal..aq harus bangkit untuk membuktikan segalanya...aq harus bangkit..tiada guna untuk menyesal hari ini kerana ia membawa padah untuk esok hari..I'm grateful Ya Allah...syukran..
untuk semua lectures, thanks so much..hanya Allah yang dapat membalas jasanya...untuk my roomates tercinta Farah and Tihin thanks a lot dengan segala pertolongan...untuk my lovely bff tahniah dear, Iqa thank you very much...for my family especially my mum..terima kasih dengan doa-doa...dan bagi yang rapat dengan diri ini Sya,my classmates, dan semuanya...terima kasih dear-dear belake....

HARUS SEDAR DAN BANGKIT...KEJATUHAN KALI INI BUKAN BERMAKNA JATUH UNTUK SELAMANYA...

Saturday, 17 August 2013

Raya UiTM

Hye korang semua...amacam sihat tak? pastinya korang terlebih sihat kan dek makan biskut raya banyak sangat..heheheh...aq pun sama lau timbang ni aser nyer berat dah naik...semakin chubby pipi ni...ish3...tapi montel itu comel...ngex :)...nak maintain berat ada caranya..and one of them I already did...biarlah rahsia...hahhaha...tu diaa......minggu ni at UiTM nak kata hepi sangat tu tak derlah tapi lau kata stress sangat tu ada la jugak..yelah lepas raya ni banyak test + assignment belum siap + video arab entah ke mana lagi...nak tak nak terpaksa terima la...dah tu lumrah student kan...so untuk entry kali ni tak nak citer yang sedih2 nak citer yang hepi2 jer..ehehhee :)...tapi rasa nak nyanyi la sikit..."senyumlah senyumlah ahai cemek molek"....heheh :)..ingatlah senyum itu sedekah...

actually last thursday ada celebrated hari raya kat UiTM ni...bersama Dato' Sahor...bangga rasa beraya dengan VIP tu beb...lau dibandingkan dengan sambutan raya 1 tahun yang lepas memang tak syok coznya diadakan kat foyer blok D...dahlah suasana crowded panas lagi..memang superb la..lau pakai mekap confirm 2 minit dah cair..huhu..tapi for this time meriah la jugak...kat dewan pro kan bertutup..panas tu tak lah seteruk setahun yang lepas...tapi yang malangnya tak dapat sit kat dalam dewan tu..so aq cari la sit kat belakang dewan2..rupa2 nya kat belakang dewan banyak jugak makanan tu...every kolej makanan berlainan..so aq ni penghuni tetap kolej Dato' Onn...kolej ni prepared sate...fuyooooo sate tu...my peveret....:)  sambil tunggu masa nak makan sempat lagi take a pic..hehehe...

Photo: raya time... 

ini dia..ayu semacam gitu lol...yang berbaju kuning tu cik Elyna n yang berbaju merah tu my bff cik Iqa..both of them are my classmates actually..yang berbaju kuning oren tuan empunya pencipta entry ni...hehhehe....ase berbaloi jugak dapat beraya kat UiTM kali ni..yelah kan..makanan yang disediakan pun pelbagai jenis...ada soto, laksa, nasi dagang, sate, tapai, agar-agar, roti jala dan banyak lagi r...tapi banyak2 tu aq just pilih sate..I love sate damn much...penggemar setia sate ni...hehehe...tambah2 benda free memang santap habis la gayanyer...at the same time aq jumpe my old friend..so kitorang lepak sekali la..makan sekali..dek kerana lama tak jumpa sempat lagi kitorang story mory katanya lau ada rezeki next year dah nak ehem2...hehehhe,,,untunglah..btw congratulation my friend...hope berkekalan seumur hidup..In shaa Allah....moga dipermudahkan segalanya....amin....
jumpa di lain entry pulak...muehehehe.... <3