CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 27 April 2013

Kayap tapak anjing

alahai...I got problem again...ni haa kayap tapak anjing..dah terkena la nga penyakit mcm ni..aduhai...geli betul la...bila tengok lengan aq eeeiiii Tuhan jah tahu betapa takut + risau nyer aq time tu...mesti korang tertanya-tanya kan??? ok aq citer  pengalaman aq bila aq dapat penyakit sebegini rupa... pada hari jumaat 12.4 (cewaahh masih ingat lgi detik sebegini)..hhaahaa...date ni adalah last day aq kat UiTM..so malam tu kitorang ada dinner di Chim Chum Food Village. lepas habis dinner aq balik umah and on9 fb jap then aq tidur...mengantuk sgt malam tu.so esok pagi time tu aq "cuty", aq ngah kemas2 umah and aq rase tgn aq mcm gatal..so bila jer aq nk garu kat part tu aq tgk ad kesan calar pnjang mcm tu r kat lengan...aq pon plik jugak so aq wat x tahu lg r. aq x fikir lepas tu..but keesokan hari pulaknya aq tgk lengan aq ni semakin menjadi2...haishhhh naik runsing jugak la aq time tu..so aq gtau my mum..and she said sapu la ubat..ok aq sapu...tp mcm bertambah kuat...aq gtau my mum lg..my mum cakap ok la petang nti g umah tok bomoh.. for that day aq puasa tp walpun letih aq ttp follow my mum g umah tok bomoh..sah sah and memang sah tu kayap... Ya Allah bertambah risau nyer, apa yang aq takutnyer kalau2 tu kayap ular..oh no....tp alhamdulillah tu kayap tapak anjing...lega hati..masa tok bomoh ng bomohkan kayap tu die baca ayat Al-quran la lebih mujarab kan...and after that die ludah2 kat lengan aq tu..ohhhh shit...eeii mmg geli beb..tp xper demi kesihatan aq terima jela kesan air liur tu,,hahaha...and last but not least die bg air tawar untk diminum..aq minum je r and after 1 week later alhamdulillah legan aq dah sembuh but ad kesan parut la...tp xpe la dah sembuh pun rase dh lepas hutang 150 juta..hahahaha...bukan lgu Ainan Tasneem erk..hehehe.so ni lah gambar kayap tu..sori yer x clear sgt...


ni lah pasal kayap based on my experience.so you all di luar sana jaga kesihatan baik-baik ok...;) thanks coz sudi baca entry ni...assalamualaikum..
Oh My God. lama nyer aq x update blog ni... almaklumlah sekarang ni aq tengah bz..kerja la katakan.. hahahaha..cer teka aq kerja apa...? hahh?? pelayan restoran...oh no...hhaahha,, ala korang as a babysiter jer pun utk hilangkan rasa bosan ni kat umah. tp bila dah jadi baby siter letih jugak nmpk nyer erk.. yela kena bangun awal, kena mandikan budak-budak lg, kena bagi makan..haissshh dah mcm ibu orang aq ni... "boleh kawen dah ni".. hahhaha... :) gatal cikit jer... skunk ni aq kat melaka about 2 weeks.. rindu kat kg.. rindu sgt nga budax mucux kt kg.. "muhammad iffat rifqi" empunya nama... aq panggil "pat cuq"..hhahah...korang tahu x apa tu..iffat busux..hahahaah....budax ni gemuk + bulat.. mcm aq jugak la chubby + bulat..ahhahaah...comei apa bulat2 ni..hehhehe.. inilah budax nyer ... :)...tomei tomei tomei

 
amacam? cute kan...hehehheehe,...