CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 4 May 2013

Wedding Jehan Miskin & Julie Camelia Rhee

hello...tengah ngapaen sekarang ni...sihat enggak..? hahahha..dah jadi indon pulak sih sore-sore cenggini.. :)...korang tahu tak hari ni hari ap..? "hari sabtu la"....ishhh korang ni aq tahula hari ni hari sabtu...cer teka wedding saper erk....jeng jeng jeng.....korang kenal kan jehan miskin...hari ni die kawin lol...jelos I...I bila la nak kahwin..hahaha..gatal semacam pulak tengok orang lain yang kahwin..hahhaha....kahwin lak nga awek korea beb..fuyooooo....mantap la kau jehan...terbaik beb...aq ni dah berpuluh tahun tunggu kau, tp batang hidung aq pun kau tak pandang..aq tahula yang hidung aq ni "kepek"..."hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong"...hahahahha..orang tua la yang kata bukan aq....heheeh...takder la gurau jer... :)...btw congratulations yer jehan and julie...hope berkekalan sampai akhir hayat..mueuhehehehe...

Perkahwinan kedua mempelai ni berlangsung di Carcosa Seri Negara, Kl dan jehan ni sah menjadi suami kepada julie jam 2.40 petang dengan dua kali lafaz..mesti hang berdebar kan Jehan masa nak akad nikah..haahah...wedding diorang ni simple jer beb tapi perghhhhhh tak boleh lawan la kita ni...hantaran pun sekali nga komputer riba.apple lg..kau ada? takder kan..tu pasal orang laki ni patut sekolah pandai-pandai biar kerja besar-besar dapat isteri pun biar yang "besar"..hahhaha..dah start mengarut aq ni..hahaha.. :D ooops luper lak mesti korang tertanya-tanya kan sal mas kahwin kan..ok mas kahwin diorang RM12000...jom la kita survey gambar wedding diorang....jengjengjeng..!!!









 



 





 


..cun kan..nak cari pakwe korea jugak la nanti.angan-angan mat jenin betullah aq ni....hahhaaha..perasan jer lebih..kihkih...semoga menjadi pasangan sejalan sejoli sampai akhir hayat..hheheh..:)...
bubye semua.... ^_^ *_*

Friday, 3 May 2013

Benar atau tidak?

hye..selamat pagi semuanya...dah lar tidur tu..bangun-bangun..mandi and breakfast..apa nak jadi time ni tak bangun lagi..hahahhah..perasan sikit la coz skunk aq kan kena bangun awal pagi, ad job kan.."babysitter"..kuakuakua...bangun awal pg, log in fb korang tahu ap news feed yang utama??? tak tahu kan..meh sini che habaq kat hang yer...che sendiri pon tak tahu la benar ker tidak..."video sumpah laknat saiful bukhari kali kedua"


lau korang belum tengok lagi sal video ni korang boleh click link kat atas tu erk...aq takleh nk download video tu..ad problem sikit..the simple one...benar atau tidak, kita jangan tuduh sesiapa...sekali Tuhan nak tunjukkan kebenaran, kita akan tahu jugak..siapa yang persendakan agama akan terbongkar dan siapa dilaknat turut terbongkar...tapi ada 1 yang pelik lau korang tengok betul-betul video ni..cer korang perhatikan minit 1.03 saat..

ad seorang hamba Allah berbaju putih melalui di belakang saiful tapi apa yang peliknya di sini badan saiful tidak sama sekali bergerak mahupun tersentuh...seperti bertindih dengannya...adakah ini suatu penipuan atau kebenaran..? jangan panik..kita tunggu dengan pengadilan Allah s.w.t...tak guna kita berkata apa-apa kalau kita sendiri tak tahu apa-apa....kalau kita sendiri tak tahu jangan bukak mulut..jangan orang kata "mulut busuk"...kita terus berdoa agar Allah s.w.t tunjukkan segalanya..Insyaallah.. :)...jangan terlalu taksub dalam mempercayai sesuatu tanpa bukti...sedangkan bukti sekarang pun boleh dipalsukan..korang jangan lupe tau baca komen yang Ustaz Zamri Zainal Abidin ok lam link tu...tq :) sebelum tu korang cer perhatikan pic ni ok..

Thursday, 2 May 2013

Magic !!!

magic !!! korang tahu ape ker benda tak tu...? hahaha....cer tengok pic ni...?

 

"kat dapur saya ada magic"..hahahahah:D...sure nyer korang pernah tengok kan iklan sal maggi magic meals ni..actually untuk magic meals lau tak silap aq ada 3 types such as savouri ayam masak merah, ayam kicap berempah, and kari ayam beraroma..korang pernah cuba tak...?? aq tak pernah cuba tapi aq pernah makan..hahahha...pernah tak pernah pun lunch tengahari tadi la yang aq try tu..tapi bukan aq la testing magic ni btw akak ipar aq. yang akak aq masak ni savouri ayam masak merah..dan hasilnya mcm ni...


amboiii dah meleleh air liur korang yer..hahahha...aq tahula korang belum makan...(padahal dah habis berpinggang-pinggang)..:D ...ni nampak macam best kan...nak kata best sangat tu lau bagi aq takder la..bau perencah dia tu tak syok la...hahaah.. tapi aq rase best lagi lau kita tumis sendiri...:) bease la kan benda yang dah siap mesti ada yang kurangnya...tapi lau pendapat korang aq tak pasti la..btw rasa tu ada...kira ok...time malas masak boley la try benda ni..just letakkan dalam periuk nasi..hahahha..memang terbaik betul magic ni...dapat meringankan beban.."betapa berat mata memandang, berat lagi bahu menggalas bebanan"....hahahaha....tapi kita as a woman, kena pandai masak la kan, lau tak lari "jantan" nanti...hahahha...actually nak masak meals ni senang jer...aq explainkan untuk korang k..
  1. Masukkan perencah "Maggi Magic Meals" dan bahan segar ke dalam beg masakan Maggi.
  2. Gaul beg masakan Maggi agar sebati.
  3. Letakkan beg masakan Maggi di atas beras di dalam periuk nasi dan masak.
  4. Akhir sekali potong dengan gunting dan hidangkan.
simple sangat kan...and untuk pengetahuan korang la bahan segar tu termasuklah ayam dan bawang besar. pastikan korang potong bawang besar tu menjadi gegelung bulatan. biarkan selama 45 minit dan jangan buka penutup periuk nasi tersebut before 45 minutes....ok..clear, right...? selamat mencuba tau.

Kisah malang pengayuh basikal

selamat sore semua...tengah berblog yer..pinjam mata sekejap yer...ada benda lucu ni nak citer..kan aq dh promise nga korang semua sal nk continue entry basikal tu..hahahha...korang kenal tak basikal???hahahahha..confirm2 nyer kenal kan... :D
 

inilah dinamanya basikal...tapi topik aq untuk hari ni bukan basikal tapi..jeng jeng jeng....!!!
 

hahahaaha..inilah topik hangat petang ni aq nk sharekan nga korang semua..korang kenal tak apa ker benda ni...inilah dinamakan "pedal basikal"..
tapi aq pasti korang tak tahu apa sebenarnya function untuk pedal basikal, right??? takper biar aq explainkan ok..first of all pedal basikal ni berfungsi untuk membenarkan si pengayuh basikal untuk meletakkan tapak kaki dan seteruskan memindahkan tenaga/daya ke arah hadapan untuk menggerakkan gigi/piring (crank) bersertakan rantai. Hasil daripada pemindahan  daya/tenaga ini akan menghasilkan tujuan ke hadapan dan sekaligus menggerakkan basikal yang dinaiki..
 ok faham tak??? aq tak nak citer sal fakta coz aq pasti korang tahu pedal ni very importang right untuk pengayuh basikal tapi aq nak citer sal experience aq based on "pedal basikal" ni.

dan bermulanya ceritanya "kisah malang si pengayuh basikal"..korang tahu tak sape pengayuh tu..? sah la aq beb..hahaha...mcm bease la aq ke sekolah by bicycle, but one day, apa yang tak diingini terjadi..Oh My God...time tu balik dari sekolah..aq bersama ain..suddenly....!!! "korang tahu tak pedal basikal aq tercabut beb..hahahahaah....memang malu aq time tu..aq panggil la si ain tu, "ain, pedal basikal aq tercabut"..kahakahakah..(gelak sakan kitorang time tu)..tak tahu nak wat cam ner..kitorang try la masukkan balik pedal basikal tu tp tak berjaya jugak...sama-sama gelak coz aq masukkan kedua pedal dengan cara yang sama, so tak boleh nak kayuh la kan..hahaahaah...nasib baik lah area tu dekat nga rumah cousin ain...so aq tuntun la basikal aq tu sampai rumah cousin die...ahaahahah..sampai jer kat rumah tu, korang tahu kitorang berdua ni mintak apa?? ni dia yang kitorang mintak..ad berani...hahahahaha

 
tukul..yupp..inilah yang kitorang mintak.
lepas tu, apa lagi terus ambik tukul ni and ketukkan pada part pedal tu...tak fikir panjang asal pedal tu masuk jugak kat part dia...hahahha....so tengah duk ketuk-ketuk tu rasa macm dh ok sikit...aq pun terus bla la nga ain..bease nyer aq lepak rumah ain lu after pulang dari sekolah but for that day...nope....tahap kenaling aq ni dh nyawa-nyawa ikan...aq terus kayuh basikal dan duk berdoa jer dalam hati janganlah tercabut pedal ni lagi..hahahahah...lastly, sampai jugak aq kat rumah..hahhaah...ni la experience yang amat malang bagi aku..hahahahaha...jangan lupa komen ok :)

Wednesday, 1 May 2013

Basikal (manis atau pahit)


 

hye korang...?apa habaq..? meh sini meh aq nak  citer sikit sal pegalaman aq time sekolah lu...aq tak sure sgt time tu aq form 4 or form 5..but aq rase form 4 la....pasal time tu tak penting sangat pun..yang penting...?jeng jeng jeng..hahhahahaa...kasi aq gelak dulu yer...bila aq imbas kembali experience ni memang boleh jadi sewel..hahahahhaahahha...:D aq tak leh nak tahan la....hahahaha..ok2..shuhhhhh....korang fokus erk..kahakhakahah...kenangan manis atau pahit pun aq x tahu la time ni...one day, aq g sekolah by bicycle..otw g sekolah pg tu aq sorang2 je la..tp bila balik dari sekolah kembali ber3..yang 2 orang ni bff aq la, nami and ain...kitorang memang close since form 2 lg...sebelum balik tu kitorang singgah la kat gerai jap nk bli ABC...bease r petang2 mesti "hot" kan..after that, kitorang kayuh la basikal sama2..last but not least sampai la kat umah ain..then tinggal aq and nami jela...nami ajak la aq ikut shortcut...so aq kata ikut r..ok jer..rupa-rupa nyer jalan shortcut tu mashaallah!!! jalan ker apa benda ni !!! menyesal aq follow kau nami !!! btw terpaksa la aq kayuh juugak basikal..jln nyer yang berlubang-lubang and berbukit-bukit...aq pun kayuh la basikal tu dengan ABC lagi di tangan, beg di belakang,,seks batin beb..hahahah..bila lalu jalan yang berlubang-lubang tu, aq jadi susah nk control basikal..bila nak turun bukit, mesti akan jadi laju kan..hahahah......tiba-tiba...................ahhaahaahha....:D takder angin takder ribut, aq jatuh tersungkur korang tahu tak...jalan tu lah yang punyer pasal...dahla sakit malu pulak tu..hahahha..korang tahu tak, walaupun aq terjatuh ABC di tangan aq tu tak terlepas pon..still maintain,,time tersungkur tu aq siap minum lak ABC..nak cover malu padahal..kahakahakhaak..."nami, sakitnyer dada aku ni....sakit sangat ker?pah aq nak wat camner"....kahakahakhaakhakha.....time tersungkur tu aq gelak sakan lagi..memang terbaik la jatuh basikal depan budak laki....banyak lagi citer sal basikal ni..nty aq sambung di entry laen erk...thanks yer sudi baca entry,,jangan lupe komen..:)

Coming Soon

09.05.2013...Oh My God...rezat! rezat! rezat! oh no, apesal cepat sgt ni..? alahai rezat dah nak kua ni...tak senang duduk dibuatnya.beasenye hari jumaat apesal lak hari khamis sem ni..korang semua cam ner..??  
"Ya Allah ya Tuhanku, kau permudahkanlah segala urusan-urusanku Ya Allah, sesungguhnya aq telah berusaha sedaya upaya dan selebihnya aq bertawakal ke hadratMu..berikanlah aq keputusan yang terbaik.."
 

yuppp....mcm mana rezat sekalipun aq terpaksa terima..semua orang mahukan yang terbaik dan begitu jugak lah aq..bukan hanya nk kklkn dean list but also aq nak banggakan ibu aq...hanya untuk ibu aq...hanya dia segalanya...before final exam aq dah study sedaya upaya, during exam I have tried my best and after exam I always pray my success...hanya Tuhan yang mengetahui segalanya apa yang ada dlm kepala otak aq skunk ni...jiwa kacau rasenye...ahhhhh stress!!! today 1 may and 7 more days again..x nak counting days lg... :( actually aq always sibukkan diri aq tak nak fikir sal rezat tp as a human, aq tak mampu....aq bertawakal atas semuanya...and korang semua Good Luck ok for your rezat..hope get the best..and jgn lah segan, share la rezat nty k..heheheheh :) Good Luck again :D

Tuesday, 30 April 2013

Mashaallah !!!

Selamat malam semuanya...sepatutnya time cenggini org tengah tidur, tp aq sibuk nga blog..kihkih...alahai korang air liur dah meleleh tu..kuakuaua..:) awal la korang tidur, aq ada something yang important nak share ni...bangunla kejap sayang-sayang ooi...ni baca ni..!!!
apa citer ni???
mashaallah sampai tahap sebegini jadinya..ulamak Nik Aziz dipertikaikan...dah semakin menjadi-jadi nampknyer...mcm mana korang semua...??? share la pendapat korang time baca post atas ni..so rude, right??? sampai sebegini rupa anak muda kini longlai dalam duniawi...boleh dia hina Nik Aziz mcm tu erk...apa la yang dia sakit hati sangat..dia fikir apa yang orang cakap tu sahih ker? dia fikir apa yang keluar dari newspaper and so on sahih ker??? astaghfirullahalazim...dia boleh pertikaikan keimanan Nik Aziz..study kat UiTM tapi bodoh!!! yer memang kita tak tahu apa yang betul sebenarnya, tapi walaupun kita tak sukakan seseorang, kita tak boleh nk hina someone tu secara live...nak cari publisiti murahan la konon..kesian la aq dekat hang ni..sia-sia jer mak bapak hantar sekolah tinggi, last-last dok hina orang lain..sekali Tuhan nak turunkan bala, kita tengok lah siapa yang terkena...jagalah hati dan mulut anda!!! tak pasal-pasal binasa...mashaallah !!!Allah s.w.t Maha Mengetahui segalanya...Jaga Hati Jaga Iman..
thansk coz sudi baca entry ni yer :)

Rezeki

Assalamualaikum semuanya...korang apa khabar,,? nak nyanyi sikit boleh..."sayang apa khabar denganmu, di sini ku merindukan kamu"...hahahahah...amacam best tak suara aq..??hahhhh mcm katak??  hahahahha....memang..korang tak perlu mention aq dah tahu... :) hari ni aq share something nga korang semua.."rezeki"...yer jom kita discuss sal ni together erk...ok..first of all kita semua tahu kan jodoh, rezeki, ajal dan maut itu di tangan Allah s.w.t...sebelum aq citer panjang, kita tgk conversation dulu yer..

so apa pendapat korang??pemikiran norman halim and faizal tahir jauh giler berbeza...mmg terbaik la faizal tahir kan..dia bercakap berlandaskan islam...yang norman halim tu bercakap mcm budak tadika...tak percaya dengan rezeki Allah s.w.t..apa lah nk jadi..dia fikir rezeki tu ada kat tangan kerajaan jer kot...kalau kita pandai cari rezeki kat mana-mana pon ada la, Tuhan dah aturkan semua utk umatnya..duit yang kerajaan bagi kat rakyat tu bukan duit die pon, duit rakyat jugak...and duit tu adalah rezeki dari Allah s..wt..masih tak percaya...?..kan dah kena bidas dengan faizal tahir..padan muka hang norman halim..buat malu kaum jer la...duit tak boleh bawak mati..but I know that money really important...aduh la..mcm-mcm hal la dekat nga PRU ni...bagi aq la sepatutnya kita satu negara kena la bersatu...tapi masing-masing tak nak mengalah...politik...politik...politik...jangan lupa komen pendapat korang erk.. :D

Monday, 29 April 2013

Wallahualam...

Hanya Yang Maha Esa Maha Mengetahui..

05.05.2013 tarikh yang amat bermakna bagi seluruh rakyat di Malaysia. confirm korang semua tahu kan kenapa date tu penting sangat..yer betul...date PRU yang ke-13 la...btw aq x minat la nga politik ni...lau orang tanya aq sal politik aq diam jer...aq tak thu nk jawab ape...ni yang calon nak bertanding pun aq tak tahu sape...mmg aq tak ambik menahu sal benda-benda gini...every parti ad advantages and disadvantages...so sebenarnya kita sesama negara tak perlu kot nak bergaduh...Allah s.w.t sendiri tak suka hambanya berbalah sesama sendiri...tapi semakin hari semakin hampir dengan PRU ni semakin kuat pulak perbalahan...mcm-mcm fitnah yang dilemparkan..ada artis tu yang sanggup dipanah petir..siapa lagi kalau bukan "Azhar Sulaiman"...aq bukan nak mengutuk ok, aq just baca apa yang ada...hanya Tuhan saja yang tahu semuanya...wallahualam...a few years ago kita tahu kan yang Anwar Ibrahim kena fitnah kan...so dah terbukti la sekarang ni untuk memperoleh kemenangan pihak tertentu sanggup fitnah orang lain....haihhhh dah akhir zaman nampaknye...kan "dosa menfitnah tu lebih buruk dari dosa membunuh"...tak faham-faham lagi ker...huhhhhh..pening deng...cer korang tengok video ni
video 

so apa korang boleh kata sal video ni..actually video ni tak keluar pon dalam tv1, tv2 and tv3...masjid dirobohkan??? Oh My God...semoga Allah s.w.t mengampunkan semua dosa hamba-hambanya...truly, aq tak nak jatuhkan mana-mana parti...aq hanya berkongsi apa yang perlu dikongsi sesama kita...para ulama ada berkata "boleh untuk robohkan masjid tapi mesti dah diganti dengan yang baru"...masjid tu rumah Allah s.w.t la beb...bukan pondok dalam hutan tu...apahal yang benda cenggini boleh jadi...sama-samalah kita berdoa agar Allah s.w.t tunjukkan apa yang betul dan apa yang salah. Wallahualam...Wassalam... :) btw selamat mengundi...give a good choice... ^__^

Sunday, 28 April 2013

last thursday aq ada la follow akak aku (sis inlaw) nk g shopping barang dapur sikit kat bndar melaka..aq dah lupa la nama ap ntah pasaraya..xper y tu x penting...bila aq masuk pasaraya tu, aq just follow my sis la..die naik aras 1..so follow je la..aq mn bease tempat2 org ni..kan sesat..laen pulak jadinya...hahaah...akak aq belikan baju untk anak die..aq ni jnis yang cepat borink so aq bawak la diri aq sendiri jln2 kat level tu..jalan and terus berjalan aq ternampak barangan kaca and banyak lagi la yang cntik2...waahhhhh very nice...nak belikan utk kawan2 bajet xder time tu...huhu ^__^... btw mata aq ni ternampak 1 hadiah ni..wowwww rabbit couple... :) really cute..just RM5.90...mmg murah giler..aq mcm nak jer rabbit tu tp fikir2 balik  sesuai kot nk bg kat my lovely oppa....tp xpe la aq beli jugak untuk die..heheeheh..die satu aq satu..sweet gitu .. *.*...*.*...


aq harap capital H aq suka sgt rabbit ni...aq nak kasi y purple kat die...x sabar nak balik and bg kat die..hehhhhehehe....really love him although we almost fight everyday...jiwang karat la pulak...:D..bukan ni jer tau aq beli kat die, ad 1 lg frame gambar...and for him, nti awak masukkan gambar sy yer lam frame tuh...hahahah.. :D....
see you all again..bye2..