CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 1 June 2013

The End of Holiday...Picnic :)

Assalamualaikum semuanya....dah banyak hari tak update blog ni..bease la kan malaz nak menaip..lagipun moody untuk berstory mory low ler....hahahaha :D tapi hari ni nak share mood happy dapat g picnic petang tadi...yang sebenarnya dah lama tak picnic nga family ni...so today dapat la aq lepaskan gian nak main air terjun tu...hehehe :) very enjoy beb...

petang tadi kitorang g picnic at Genting water park theme...lebih kurang 10 orang la y join picnic td..tu pun kawan akak, Kak Isma yang join jugak..lau tak hanya kitorang 1 family ler....beaser la kan cuty sekolah cam gini ramai yang balik kg halaman...orang balik kg, aq datang bandar..hahahhaha :D...bosan jugak kat kg sebenarnya...rasa nak makan angin kt luar la pulak..heheheh....ini dia gambar aq nak share nga korang....memang tak puas la lau ikutkan,...rasa tak nak balik rumah jer tapi apakan daya...terpaksa la akur..kene balik jugak la...ada ker patut tak nak balik..kihkih *~*...

yang gurl baju merah tu my niece, Awin, yang boy baju colour kuning tu my nephew Adib....both of them memang gilerkan air...sampai jer kat sana, trus buang selipar masuk lam air..ish3..nama lagi bebudax kan...tu budax..yang ni pulak aunt kepada bebudax ni terus terjun dalam air la jawabnyer..hahahah...maklumlah lama tak main air....seingat aq lar last aq main air terjun ni kat Jeram Linang, Pasir Puteh...tu pun with my bff at UiTM....so today bila nampak air memang menggedik la beb...tambah2 nga budax memang best ler....ehhehehe....

air kat sana mcm ais la..sejuk nak mampuihhh..ketar aq dibuatnya...dah berasap rasenyer dek terlalu sejuk...bila lapar nak makan bekalan y dibawa and bila kenyang terus terjun lam air dan begitulah seterusnya..haahhaha :D kat sana aq sempat kenal nga budax ni...cute giler...gemuk + chubby + tembam..memang bam bam bam...nama budax tu Akyla, 5 tahun...fuhhhh tak padan dengan umur pandai menyelam... SALUTE "!!! :)

dah macam lenguh la pulak asernyer type essay ni..hehehhe *:) ..jumpa di next entry lak yer..bubye...muahahahhaahahah :) <3

Monday, 27 May 2013

In shaa Allah Masih Bersama

alhamdulillah rasa bahagia pun ada, rasa hepi pun ada...dah rasa senyuman sampai telinga dibuatnyer..hehehhhe :) bease la kan tengah bahagia katakan..tapi bukan bahagia kapel tau...tapi bahagia bersama2 kawan although we almost fight..hehehhe...yang fight tu la yang semakin rapat...in shaa allah...

bagi UiTM students, 27 may 2013 hari ni la boleh dikatakan tarikh penting jugaklah dibuatnye...yela kan...tarikh keputusan kolej untuk next sem..siapa yang tak nak kolej kan..lau boleh all students nak kolej kan...tapi kat entry aq ni aq tak nak lah citer sal orang lain..nak citer sal bff aq jer la...alhamdulillah kitorang masih bersama....yeaayyyyyyyy...hepi beb...since part 1 until part 4 still together...suka tau..bukan apa sebenarnya kitorang dah kenal rapat so dah tau mcm mana perangai masing-masing...senang nak buat cakap, senang nak buat gaduh...kihkih (*_*)...


ini dia list name kitorang..:)...for my bff congratez ok...tak sabar nak story mory nga korang bukak sem ni...lop u all...muauauhaaahhhaaa...... <3 <3 <3

Sampai KL sudah...

pejam celik pejam celik dah nak habis cuti semester aq untuk kali ni...apa pun dah namanya cuti, so kita enjoy.....hahhhaha :D bila dah bukak sem enjoy tu akan bertukar menjadi malas la gayanyer nak hadap buku....pantang ada masa free op coz kitorang pasti tidur...walaupun gap 2 jam aq mesti curi masa untuk tidur...tidur..tidur....ZZZzzzZzz...bez tu....ngex3...

btw semalam aq dah sampai kat KL setelah sebulan lebih bercuti di melaka..aq bertolak dari melaka sentral pada pukul 10.00 pagi..op coz bas transnasional menjadi pilihanku....hahaaha...murah sikit kan..badget kan semua tu..jeng jeng jeng...ini dia empunya bas transnasional...


lau tak silap aq  perjalanan semalam untuk sampai kt KL mengambil masa hampir 2 jam lebih jugak...time atas bas tu aq tido jer memanjang...hhahha..mengantuk sangat..tambah pulak duk sit sorang...memang syok habis la aq tido...hahaahah :D...first time aq sampai kat TBS (terminal bersepadu selatan) fuyooooo.....luas giler..dah mcm KLIA la pulak..transit bas die memang superb la..memang top la...beaser la kan tempat baru....aq just follow orang jer coz aq tak biasa dengan suasana kat sana...memang boleh sesat la jawabnyer...aq tunggu akak n abang ipar dtg ambik....time tu hiruk pikuk suasana kat TBS....


ni la tempat aq tunggu akak dan abang ipar..x sempat nak snap pic yang banyak..heheeheh...so lebih kurang 1/2 jam akak dan abang sampai...abang ipar pulak lucu giler...memang nasib baik tak sesat la kitorang bertiga semalam...hahahha:D....then lepas kita otw nak balik rumah, pusing-pusing KL la dulu....:)....memang penat...