CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 17 August 2013

Raya UiTM

Hye korang semua...amacam sihat tak? pastinya korang terlebih sihat kan dek makan biskut raya banyak sangat..heheheh...aq pun sama lau timbang ni aser nyer berat dah naik...semakin chubby pipi ni...ish3...tapi montel itu comel...ngex :)...nak maintain berat ada caranya..and one of them I already did...biarlah rahsia...hahhaha...tu diaa......minggu ni at UiTM nak kata hepi sangat tu tak derlah tapi lau kata stress sangat tu ada la jugak..yelah lepas raya ni banyak test + assignment belum siap + video arab entah ke mana lagi...nak tak nak terpaksa terima la...dah tu lumrah student kan...so untuk entry kali ni tak nak citer yang sedih2 nak citer yang hepi2 jer..ehehhee :)...tapi rasa nak nyanyi la sikit..."senyumlah senyumlah ahai cemek molek"....heheh :)..ingatlah senyum itu sedekah...

actually last thursday ada celebrated hari raya kat UiTM ni...bersama Dato' Sahor...bangga rasa beraya dengan VIP tu beb...lau dibandingkan dengan sambutan raya 1 tahun yang lepas memang tak syok coznya diadakan kat foyer blok D...dahlah suasana crowded panas lagi..memang superb la..lau pakai mekap confirm 2 minit dah cair..huhu..tapi for this time meriah la jugak...kat dewan pro kan bertutup..panas tu tak lah seteruk setahun yang lepas...tapi yang malangnya tak dapat sit kat dalam dewan tu..so aq cari la sit kat belakang dewan2..rupa2 nya kat belakang dewan banyak jugak makanan tu...every kolej makanan berlainan..so aq ni penghuni tetap kolej Dato' Onn...kolej ni prepared sate...fuyooooo sate tu...my peveret....:)  sambil tunggu masa nak makan sempat lagi take a pic..hehehe...

Photo: raya time... 

ini dia..ayu semacam gitu lol...yang berbaju kuning tu cik Elyna n yang berbaju merah tu my bff cik Iqa..both of them are my classmates actually..yang berbaju kuning oren tuan empunya pencipta entry ni...hehhehe....ase berbaloi jugak dapat beraya kat UiTM kali ni..yelah kan..makanan yang disediakan pun pelbagai jenis...ada soto, laksa, nasi dagang, sate, tapai, agar-agar, roti jala dan banyak lagi r...tapi banyak2 tu aq just pilih sate..I love sate damn much...penggemar setia sate ni...hehehe...tambah2 benda free memang santap habis la gayanyer...at the same time aq jumpe my old friend..so kitorang lepak sekali la..makan sekali..dek kerana lama tak jumpa sempat lagi kitorang story mory katanya lau ada rezeki next year dah nak ehem2...hehehhe,,,untunglah..btw congratulation my friend...hope berkekalan seumur hidup..In shaa Allah....moga dipermudahkan segalanya....amin....
jumpa di lain entry pulak...muehehehe.... <3

Sunday, 11 August 2013

Syawal this Year - 2013

Hai korang semua..apa khabar yer? konfirmnya korang excited dengan eidilfitri masing-masing kan...rasenyer tak terlewat lagi nak wish Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir & Batin...lewat sikit wish ni coznyer tak sempat edeng nak sign in blog baru-baru ni..almaklumlah sibuk katakan...banyak sangat kerja yang kena disiapkan..tambah2 aq ni pompuan, dah macam2 keje la perlu buat..pasang langsir la, iron baju la, kemas rumah la...memang tak sempat ler...walaupun penat tapi rasa berbaloi la...raya tahun ni memang meriah tapi tak der lah semeriah yang mana masih mempunyai kedua ibu bapa...untuk arwah ayah yang telah kembali ke rahmatullah 11 years ago, AL-FATIHAH...semoga dicucuri rahmat olehNya...

so far aq bersyukur ke hadrat Illahi kerana masih ada family untuk celebrate raya this year..thanks God...haaaa berbalik dengan title post ni, syawal for this year really wonderful...tapi family aq x buat open house pun...only roti jala and sate...tu pun dah menyelerakan...ore kelate kate "jeliro"...hahaha....both of that I choose sate..thums up...memang aq suka giler nga sate..around 50 cucuk jugak aq makan...best giler beb....hehehe....tambah2 lama dah x makan sate.
for the first day of raya, after solat raya kitorang ke kubur yang mana dah meninggal especially for my late father..then berkunjung ke rumah sanak saudara...letih giler setelah seharian berkunjung ke sana ke mari...tapi takpe..berbaloi...hepi sesangat...tengah2 beraya sempat lagi kitorang take a photo..hehehe :)

Photo: X ckot lgi ni........... 

ini dia my family..tak semua yang ada ni...malu katakan bergambar di tepi jalan...kahkahkah :D...

Photo: ~Salam Aidilfitri~

yang ni pulak bergambar kat umah mak sedara..sempat lagi..:)

done untuk first day..belum cerita lagi yang 2nd day..hehehe...yang second day asernyer kitorang just duk kat umah...mak pak sedara, sepupu sepapak pula yang berkunjung ke rumah..untuk 3rd day, teman akak ker wedding kawan die at cherang..boleh tahan jugak makan gulai for that day,,yummy yummy.....

Photo: Makan gulai...3rd of eid. 
ni dia muka kekenyangan..ngex3
banyak betol pic aq lau nak diikutkan..kihkih....then kitorang ke pantai Irama Bachok...memang syok habis...walaupun tak boley mandi tapi excited tengok adik2 and anak sedara mandi..rasa jelos pun ada...hehe...kan dah besar kena buat cara yang dah besar la kan..hehehe...tapi sebelum aq habiskan cerita sal raya ni aq nak korang layan dialog ni ,,hehehe... lawak habis...both of them are my nephews...

Photo: Gelagat sikecil bilo jupo I patai.. sapa xsir blik... 

oooppsss.....hehehhe :)