CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 13 December 2013

Finishing School

 
Oh yeahhhh...! lastly done untuk finishing school modul...one more left, modul kenegaraan untuk student part 5..for the next sem tak perlu menjalani modul la gayanye...suker2....menggedik...) y sebenarnya modul finishing school lebih kurang macam subject business communication la...overall about interview la..time part 4 dulu, aq dah jalani sesi interview ni with mdm siti aminah....mdm? lama sudah aq tak nampak mdm ni...agaknye dah bersalin kan..tahniah mdm..I know you can be a good mother...
okey berbalik kembali dgn modul kali ni, since 8 am modul bermula...kat mn lg kalau bukan bertempat di dewan pro...(dewan terbesar di UiTM Machang ni kalau kawan2 nak tau)..:) dah dewan tu jer kot y ada..sumer nyer digunakan untuk kelas...session grooming tu diceramahkan oleh che na...che na kaunselor..ingat lagi time aq interview utk sekiteriat peers...byk betol soalan y dia tanya...ada satu soalan tu ''awak ada kekasih''...OMG....memang perghh beb..terkaku sebentar nak jawab soalan tu..btw terpaksa jugak la aq menjawabnye...tp aq jawab sejujurnya...but last2 aq tak layak jugak nak dapat lantikan tu..redha dan pasrah sahaja...coz aq tahu semua yang berlaku ada hikmahnyer...
lepas je grooming session, move pulak untuk LDK..firstly, discuss about characteristics graduan berdaya pasaran...secondly, about cover letter and resume writing and thirdly interview session...untuk 2nd ldk tu tak der la dikatanya susah pun coz aq dah belajar time part 4...so aq praktikkan sebaik mungkin tp untuk interview session aq tak berpuas hati dgn dri sendiri..yela dahla mengantuk, environment uncomfortable..btw tetap happening....banyak ilmu baru y aq dapat, pengalaman baru and juga kawan baru..semakin hari, semakin ramai kawan...yelah nak cari kawan memang senang tp nak cari sahabat susah ler....:3 actually fasilitator kali ni sama time part 3 lu, mdm Lyn...mdm ni memang terbaik la..happening, sporting, smiling, kindly....dahla putih melepak giler2 macam students pulak tu...hahahha..sekali ingatkan time interview session td memang tergelak habis time Amirul yang kena...apa lah jantan sorang tu....memang nakal habis...bila ditanya lover, jawabnya kereta la lover sy..hahahaha :D....memang kau ni Amirul...! aiyoo...tp die rileks....so for mdm Lyn thanks so much, also my friends and UiTM....thanks a lot..In shaaAllah tidak akan disiakan...walaupun stdy belum habis, ilmu ini akan sentiasa dipraktikkan..berjaya bukan untuk sesiapa tetapi untuk diri sendiri...
wallahualam...

Thursday, 12 December 2013

I got...

 
okeyh..since tuesday until today kelas straight start 8 am.mmg sedih hati ni tatkala kena bangun awal..maklumlah tidur di musin sejuk ni kan lena..mana tak nyer, dengan sejuk nyer yang aman, memamg perghh beb..nak tak nak terpaksalah jugak aku bangun..nak ke kelas kan, bukan ke mana jugak..nak dapat ilmu, kena berkorban jiwa raga...kan dalam hadis telah dinyatakan ''menuntut ilmu biar sampai kenegara China''...! negara China??? OMG....negara sendiri pun belum habis aq takluki ni nak ke China la..tp tiada yang mustahil di dunia sebenarnya..selagi kita berusaha yang di atas sana sentiasa menolong...In shaa Allah...Allah itu sesungguhnya maha adil..mungkin apa yang kita mintak tidak sama apa yang kita dapat, namun bersyukurlah..jangan merungut dengan rezeki Allah yang berikan...ececehhhhhhh dan mcm ustazah gayanyer aq ni..kalaulah masin mulut ustaz aq time darjah 5 dlu, mmg ustazah betullah..(ustazah rock)...hahahah..tulah gelaran yang aq dapat time di sek men dahulu..yelah...dah mmg sesuai ngat nga aq, bila berceramah mengalahkan Ustazah Norbayah beb..hahahha....tp lau bab pakaian nauzubillah..takderlah teruk sangat pun sebenarnya..bease2 je...tp lau org y sentiasa menutup aurat mgkin pemakaian aq ni katanye teruk...tp biarkanlah...nak berubah kerana hati bukan kerana orang lain...tak suka orang bercakap tentang aurat dengan aq kalau orang tu sendiri tak tahu nak jaga aurat...ouchhhhhhhh...dah membebel panjang rupanyer aq nih...
k..now aq nak share good news dengan korang..time part 4 dulu, aq terpilih sebagai seki kolej but now aq telah terpilih sebagai Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK)....memang rasa nak melompat...benda ni dah lama aq nak...and finally I got it...bersyukur sangat..Allah sentiasa mendengar doaku ni..mesej yang dihantar oleh fellow, Cik Huda ditatapnya aq berulang kali..ingatkan bermimpi, rupa-rupa nya realiti...memang menari keriangan hati ni..so, lepas ni dah besar lah tanggungjawab aq kat kolej ni..menjaga kebajikan student gayanye..btw meeting perlantikan akan diadakan selasa nanti...17.12.2013...time tu lah kot agenda meeting akan dibincangkan..and dengar2 nya ada team building time cuti krismas nanti..balik kg lewat gayanye aq kali ni...ummmmmm...cedih ni....pujuk cepat ! :3....
cepat atau tak, lepas ni memang dah kena beasekan diri la gayanyer..bease kan diri dengan staf, fellows and students..moga2 dengan perlantikan ni aq dapat ubah perangai sedikit demi sedikit...dapatla mencari pengalaman baru walaupun berbasi setahun jer lagi di UiTM ni...masa tetap digunakan sebaik mungkin..In shaa Allah...apa yang penting kena lupakan niat nak balik umah setiap minggu..hahah...mungkin minggu sem kali ni lebih di Dato' Onn tercinta....peeeewiiittttt....hahhaahha....:D...namun apa yang aq dapat tidak mungkin aq sia-siakan..aq akan berkhidmat demimu...I love UiTM..Dato' Onn...mmuuahhahahaha....<3