CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 9 May 2013

Oh My Result???

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim....syukur ya allah atas segala yang engkau kurniakan kepadaku...betapa besar kurniaanmu ya allah..aq terharu ya allah...aq gembira, aq sedih, aq sebak....aq sedih dalam bahagia....semua dari kehendak mu ya allah..terima kasih ya allah..aq tidak tahu bagaimana untuk menunjukkan syukur ku padamu, tetapi engkau maha berkuasa ya allah..apa yang aq pinta engkau kabulkan..tiada satu pun yang tetinggal..semua doa ku dikabulkan ya allah..terima kasih....segalanya demi ibuku..hanya insan yang bergelar seorang ibu yang tersenyum melihat kejayaan anaknya ya allah...alangkah betapa gembiranya ibuku rumah..aq tahu persis perwatakan ibuku...die sedih dalam bahagia...dia terharu dalam bahagia.. seperti anaknya ini..ibuku segalanya..mesti korang tertanya-tanya kenapa hanya ibu...?

yer..aq hanya ad ibu..ayahku meninggal 11 tahun yang lalu..kasih seorang bapa hanya dapat dirasai sehingga aq berumur 9 tahun..ketentuan Illahi terpaksa ku terima dengan redha...selepas itu ibulah ketua keluarga..hanya ibu..dan sokongan daripada adik beradik dan saudara mara...

aq bukan mahu berbangga diri tetapi aq akui setiap kali aq menempuh ujian, hanya ibulah semangat untukku..hanya dia seorang walaupun kadang-kadang kami ada salah faham... tetapi hubungan ibu dan anak tidak dapat dipisahkan...apa yang aq perolehi aq berkongsi dengan ibu..kejayaan yang ku kecapi ibulah yang paling gembira...anakmu ini belum lagi dapat membalas jasamu...tetapi demi seorang insan bergelar ibu, in shaa allah akan ku buktikan suatu hari nanti padamu ibu...in shaa allah dengan segala izinnya..terima kasih ya allah...

titisan air mata seorang ibu tidak mampu untuk aq lapkan, tetapi aq telah berusaha sedaya upaya untuk menggantikan titisan air matamu dengan kejayaanku..berkat doamu, aq memperoleh kejayaan..allah s.w.t makbulkan...thank you god..thank you my mum..thank you my family...thank you my friends and others...

JIKA KAU BERKEHENDAKKAN SESUATU MAKA TERJADILAH IA....KUN FAYAKUN...

Wednesday, 8 May 2013

Benci itu Indah

Assalamualaikum semuanya....korang tengah buat ap ni erk..? dah solat maghrib belum..? yang mana belum stop lu berblog..p solat nuh....apa ni melengahkan solat...tak baek tau...hahahah..bajet alim kan aq ni, tapi takpe, suruhanNya dilaksanakan...mesti korang dah tahu PRU 13  dah tamat, tapi bagi aq tak tamat lg tau..bukan pasal PRU but pasal study aq la..esok kua rezat final exam..semua dah tak kena dengan aq nih..emosi tak stabil...tak tahu apa ke jadah jadi nyer skunk ni..huhu ^^...aq tak naK citer sal final exam la...aq nak share story nga korang semua..mesti korang kenal kan dengan TGNA...bagi yang tak kenal korang boleh search it ok..hihi...tapi takkanlah sampai tak kenal kot..hehehe....korang baca la yer..bila aq baca ni semua rahmat Allah s.w.t....insan yang mulia terlalu tinggi budi pekertinya....so apa lagi layan la....hahhahh.:D

"AKU BENCI TOK GURU NIK ABDUL AZIZ NIK MAT! "



Aku benci Tok Guru dan Kelantan.
Aku benci beliau, 2 tahun yang lepas. Ya, aku sangat membenci insan ini… aku pernah merasakan beliau sesat, gila kuasa, ekstemis agama dan sebagainya..aku benci orang Kelantan, sebab negeri Kelantan berdasarkan cerita yang ku dengar di TV sebuah negeri yang mundur, kotor, rakyatnya sombong, dsbgainya.
Sebelum masuk u, aku dah dapat pesanan, jangan berkawan dengan orang2 Kelantan ni…diorang sangat assabiah dan tak boleh dibuat kawan..bila kita susah diorang akan tinggalkan kita.
Dulu aku merasakan cukuplah sekadar Islamku sekadar solat, puasa dan zakat… tapi setelah kukenali insan ini, setelah kuketahui apa perjuangan PAS dan matlamat hidup ini.. aku jadi malu dengan insan yang pernah ku benci ini.. semoga ALLAH menemukan aku dengan insan mulia ini kerana aku mahu memohon maaf kepada beliau. Ulama’ yang kusanjungi kini.

Setelah bebas drpda kejahilan yg panjang, aku jadi malu sendiri.. Kelantan walaupun dikatakan mundur tiada pembangunan, namun kaya dengan pembangunan jiwa rakyatnya… kalaupun tiada masjid2 yang indah seperti yang lainnya, tapi tetap subur dengan kuliah agama dan jamaah yang hadir membanjirinya. Ya, kaki ini belum pernah menjejaki bumi Kelantan, tapi sudah cukuplah gambar dan akhlak2 penduduk dan pemimpinnya menceritakan segalanya.
Kelantan sebuah ikon negara Islam..kaya dengan majlis2 ilmu, ramai ‘ulama dilahirkan di sana..dan ‘ulama yang kukatakan sesat ini, sungguh lebih hebat daripada yang kujangkakan.
ALLAH…panjangkanlah usia Tok Guru Nik Aziz ini. Aamiin.

Monday, 6 May 2013

Kekal

morning guys...? tengah watpe ni...? dah la yer berpolitikus tu...dah hbis semalam..today kita semua open the new book and forgot all what happened before this...kata orang "ambil yang jernih, buang yang keruh"...terima decision dengan redha, tp ad jugak sesetengah pihak yang tak puas hati dengan Kelantan ni...tapi apa yang pasti di kelantan tak blackout..hahhaahah.:D....undi hak masing-masing...pendapat masing-masing...tak perlu kot nak bergaduh sakan, tak perlu kot nak menyindir, tak perlu kot nak bangkitkan semua..bukak mata, rest minda...jangan limitkan sangat pemikiran kita..btw last night, capet dong dok tunggu decision pru..banyak betul olahan die...pening edeng ni..edeng bukannya nak tengok apa sangat..just Kelantan jer kot..tp alhamdulillah, syukran jazilan, syukur Illahi kerana Kelantan masih kekal di bawah naungan PAS....alhamdulillah...btw tahniah jugak kepada parti lain yang menang...wallahualam segala apa yang berlaku...Allah s.w.t maha mengetahui..Dia menguji kesabaran hambanya...sabar..sabar..sabar...insyaallah...Kelantan Kekal...

 

 

 

 
semoga dipanjangkan umur dan dipermudahkan segala urusan-urusan...lakukan yang terbaik...benar Islam itu Agama dan Pas itu Parti...tapi kita buktikan apa sebenarnya itu parti Islam.....TGNA...jasamu ku kenang..ku bangga menjadi rakyatmu..Alhamdulillah...insyaallah...

Sunday, 5 May 2013

Ini Kalilah !!!

hye korang..apa khabar..? lau tak sihat pun wat "olok-olok" sihat la yer..hari ni kan hari yang penting untuk rakyat Malaysia...jom kita keluar mengundi..btw aq ni tak cukup umur lagi..tak boleh nak mengundi la...sedih nyer :(...walhal semangat ni berkobar-kobar....politik politik politik !!! 5 tahun sekali jer pun kita mengundi kan...umur aq 25 tahun nanti insyaallah bolehlah merasa experience tuh..hahhhaa....dari 8.00 pg-5.00 ptg itulah tempoh masa untuk rakyat malaysia tentukan undi mereka.. "UNDI itu RAHSIA".... "UNDI itu HAK ANDA"....citer sal politik ni mesti ada yang bengang kan...kalau kita keluarkan opinion kita mesti ada juga "mulut busuk" yang tak puas hati nga kita ni...susah...haihhhhhh kan dah kata "UNDI itu HAK ANDA"....buta, blind or "bole"(ayat orang kelantan) hahahahah.....so, kita kenalah tegakkan kebenaran..menang atau kalah itu semua rezeki dari Allah s.w.t..tak perlu bergaduh sesama kita kan...tapi yang tak puas hati "pengundi hantu"...korang semua ni mesti dah letih jadi manusia kan tu pasal nak jadi "hantu" pulak...alahaiii korang ni...pening edeng dibuatnya...apa-apa pun bangkit rakyat KELANTAN....jangan salahkan tok guru if takder pembangunan yang korang nakkan, btw salahkan diri sendiri kerana korang bukan yang supportive..kenapa mesti banggakan negeri lain dari negeri sendiri...??? cer fikir...ngaji tinggi kan belaka...!!! ok pilihan di tangan anda...selamat mengundi...Insyaallah ada lain waktu berjumpa lagi..chewahhhh skema betul ayat aq kali ni..hahhha....korang jangan jadi PATI ok, don't forget your IC erk...lakukan yang terbaik untuk masa depan anda...Islam sentiasa di hati, pembangunan disanjung tinggi..slogan diri sendiri..kakkaakk :D