CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 24 November 2013

Hinakah Aku?

Hye guys..begitu cepat masa berlalu...pejam celik pejam celik dah habis cuti aq kali ni...new semester sudah...sem 5 sudah bermula tapi aq masih di rumah...kenapa di rumah? beaser nyer aq ni suker sangat dok di UiTM tu kan...? hahhaha...kali ni lain citer nyer..memandangkan my sis balik rumah aq ni pemandu pelancong la gayanyer....kena bawakan dia n the geng round sekitar kelantan la...
Actually aq dah daftar kolej semalam...lepas daftar aq balik umah...n rasenyer rabu nanti lak aq ke sana tp selesai daftar hea and pengundian MPP aq balik jugak semula..heheheh....niat di hati ni memang tak cantik coz aq nak ponteng kelas untuk minggu ni..belum timbul lg mood nak belajar nih....haisshhhhh lau mcm ni gayanyer mcm mn aq nak dapat 4 flat eh?? haahha...berangan mengalahkan raja...
Bukan sahaja tak ader mood tapi I have other problems...benar orang kata hari hari yang mendatang kita tak dapat jangka...bergelinangan air mata ni tapi tak mahu mengaibkan sesape kerana aq sendiri belum perfect di mata orang lain walapun orang lain itu aq akui kawan yang pernah aq berkongsi suka duka, gelak tawa, gurau senda...namun takdir sudah menentukan segala...terima kasih atas segala...Biarlah diri ini menanggung derita namun aq pasti hikmah ada di sebaliknya...hanya yang di atas maha mengetahui segalanya dan aq tak mahu salahkan sesape, aq tak mahu memusuhi sesapa tapi aq terlalu berduka cita...hati aq terguris..sepanjang 2 tahun aq di UiTM inilah kali pertama aq mengeluarkan air mata hanya kerana insan yang bernama kawan...terlalu mahal air mata ini untuk dikeluarkan namun hatiku sebak, mata terlalu letih untuk menahan limpangan air mata akhirnya berakhir dengan titisan....maafkan aq kawan...aq tidak mahu memusuhi kalian tapi aq terpaksa membawa diri kerana aq tak sanggup diperlakukan sebegini lagi...aq hormati kalian sebagai kawanku tapi tak ku sangka akhirnya begini...segala susah senang yang kita kongsikan bersama aq simpan di lubuk hati ini...halalkan segala apa yang aq telah ambil dari korang semua...bukan senang untuk aq mengundurkan diri dari korang tapi aq terpaksa...
InshaaAllah kita bersua kembali...
Benar atau tidak keputusanku ini, aq berserah pada Illahi...aq akui terlalu berat untuk lari dari korang tapi adakah korang masih memikirkan aq? saat kita gelak ketawa, saat kita belajar bersama, saat kita menonton movie bersama, saat kita berbuka puasa bersama, saat kita mandi di loji bersama....adakah kamu semua masih ingatkan itu....? belum cukup dengan itu sebenarnya aq telah belikan korang 1 pair of keychain sempena new sem 5..setiap sem aq belikan cenderamata untuk korang..bukan mahu mengungkit tetapi sebagai penghargaan untuk korang yang bernama kawan aku...tapi apa yang terjadi hancur harapan ini...dengan apa yang terjadi aq rase terlalu bodoh dengan semua ini sehingga diperlakukan sebegini..mungkin ianya hanya benda kecil di mata korang tapi tidak di mata aq...beginikan erti kawan antara kita....? beginikan? hinakah aku di mata kalian...?

 

0 comments: