CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 11 August 2013

Syawal this Year - 2013

Hai korang semua..apa khabar yer? konfirmnya korang excited dengan eidilfitri masing-masing kan...rasenyer tak terlewat lagi nak wish Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir & Batin...lewat sikit wish ni coznyer tak sempat edeng nak sign in blog baru-baru ni..almaklumlah sibuk katakan...banyak sangat kerja yang kena disiapkan..tambah2 aq ni pompuan, dah macam2 keje la perlu buat..pasang langsir la, iron baju la, kemas rumah la...memang tak sempat ler...walaupun penat tapi rasa berbaloi la...raya tahun ni memang meriah tapi tak der lah semeriah yang mana masih mempunyai kedua ibu bapa...untuk arwah ayah yang telah kembali ke rahmatullah 11 years ago, AL-FATIHAH...semoga dicucuri rahmat olehNya...

so far aq bersyukur ke hadrat Illahi kerana masih ada family untuk celebrate raya this year..thanks God...haaaa berbalik dengan title post ni, syawal for this year really wonderful...tapi family aq x buat open house pun...only roti jala and sate...tu pun dah menyelerakan...ore kelate kate "jeliro"...hahaha....both of that I choose sate..thums up...memang aq suka giler nga sate..around 50 cucuk jugak aq makan...best giler beb....hehehe....tambah2 lama dah x makan sate.
for the first day of raya, after solat raya kitorang ke kubur yang mana dah meninggal especially for my late father..then berkunjung ke rumah sanak saudara...letih giler setelah seharian berkunjung ke sana ke mari...tapi takpe..berbaloi...hepi sesangat...tengah2 beraya sempat lagi kitorang take a photo..hehehe :)

Photo: X ckot lgi ni........... 

ini dia my family..tak semua yang ada ni...malu katakan bergambar di tepi jalan...kahkahkah :D...

Photo: ~Salam Aidilfitri~

yang ni pulak bergambar kat umah mak sedara..sempat lagi..:)

done untuk first day..belum cerita lagi yang 2nd day..hehehe...yang second day asernyer kitorang just duk kat umah...mak pak sedara, sepupu sepapak pula yang berkunjung ke rumah..untuk 3rd day, teman akak ker wedding kawan die at cherang..boleh tahan jugak makan gulai for that day,,yummy yummy.....

Photo: Makan gulai...3rd of eid. 
ni dia muka kekenyangan..ngex3
banyak betol pic aq lau nak diikutkan..kihkih....then kitorang ke pantai Irama Bachok...memang syok habis...walaupun tak boley mandi tapi excited tengok adik2 and anak sedara mandi..rasa jelos pun ada...hehe...kan dah besar kena buat cara yang dah besar la kan..hehehe...tapi sebelum aq habiskan cerita sal raya ni aq nak korang layan dialog ni ,,hehehe... lawak habis...both of them are my nephews...

Photo: Gelagat sikecil bilo jupo I patai.. sapa xsir blik... 

oooppsss.....hehehhe :)

0 comments: