CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 13 December 2013

Finishing School

 
Oh yeahhhh...! lastly done untuk finishing school modul...one more left, modul kenegaraan untuk student part 5..for the next sem tak perlu menjalani modul la gayanye...suker2....menggedik...) y sebenarnya modul finishing school lebih kurang macam subject business communication la...overall about interview la..time part 4 dulu, aq dah jalani sesi interview ni with mdm siti aminah....mdm? lama sudah aq tak nampak mdm ni...agaknye dah bersalin kan..tahniah mdm..I know you can be a good mother...
okey berbalik kembali dgn modul kali ni, since 8 am modul bermula...kat mn lg kalau bukan bertempat di dewan pro...(dewan terbesar di UiTM Machang ni kalau kawan2 nak tau)..:) dah dewan tu jer kot y ada..sumer nyer digunakan untuk kelas...session grooming tu diceramahkan oleh che na...che na kaunselor..ingat lagi time aq interview utk sekiteriat peers...byk betol soalan y dia tanya...ada satu soalan tu ''awak ada kekasih''...OMG....memang perghh beb..terkaku sebentar nak jawab soalan tu..btw terpaksa jugak la aq menjawabnye...tp aq jawab sejujurnya...but last2 aq tak layak jugak nak dapat lantikan tu..redha dan pasrah sahaja...coz aq tahu semua yang berlaku ada hikmahnyer...
lepas je grooming session, move pulak untuk LDK..firstly, discuss about characteristics graduan berdaya pasaran...secondly, about cover letter and resume writing and thirdly interview session...untuk 2nd ldk tu tak der la dikatanya susah pun coz aq dah belajar time part 4...so aq praktikkan sebaik mungkin tp untuk interview session aq tak berpuas hati dgn dri sendiri..yela dahla mengantuk, environment uncomfortable..btw tetap happening....banyak ilmu baru y aq dapat, pengalaman baru and juga kawan baru..semakin hari, semakin ramai kawan...yelah nak cari kawan memang senang tp nak cari sahabat susah ler....:3 actually fasilitator kali ni sama time part 3 lu, mdm Lyn...mdm ni memang terbaik la..happening, sporting, smiling, kindly....dahla putih melepak giler2 macam students pulak tu...hahahha..sekali ingatkan time interview session td memang tergelak habis time Amirul yang kena...apa lah jantan sorang tu....memang nakal habis...bila ditanya lover, jawabnya kereta la lover sy..hahahaha :D....memang kau ni Amirul...! aiyoo...tp die rileks....so for mdm Lyn thanks so much, also my friends and UiTM....thanks a lot..In shaaAllah tidak akan disiakan...walaupun stdy belum habis, ilmu ini akan sentiasa dipraktikkan..berjaya bukan untuk sesiapa tetapi untuk diri sendiri...
wallahualam...

0 comments: