CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 12 December 2013

I got...

 
okeyh..since tuesday until today kelas straight start 8 am.mmg sedih hati ni tatkala kena bangun awal..maklumlah tidur di musin sejuk ni kan lena..mana tak nyer, dengan sejuk nyer yang aman, memamg perghh beb..nak tak nak terpaksalah jugak aku bangun..nak ke kelas kan, bukan ke mana jugak..nak dapat ilmu, kena berkorban jiwa raga...kan dalam hadis telah dinyatakan ''menuntut ilmu biar sampai kenegara China''...! negara China??? OMG....negara sendiri pun belum habis aq takluki ni nak ke China la..tp tiada yang mustahil di dunia sebenarnya..selagi kita berusaha yang di atas sana sentiasa menolong...In shaa Allah...Allah itu sesungguhnya maha adil..mungkin apa yang kita mintak tidak sama apa yang kita dapat, namun bersyukurlah..jangan merungut dengan rezeki Allah yang berikan...ececehhhhhhh dan mcm ustazah gayanyer aq ni..kalaulah masin mulut ustaz aq time darjah 5 dlu, mmg ustazah betullah..(ustazah rock)...hahahah..tulah gelaran yang aq dapat time di sek men dahulu..yelah...dah mmg sesuai ngat nga aq, bila berceramah mengalahkan Ustazah Norbayah beb..hahahha....tp lau bab pakaian nauzubillah..takderlah teruk sangat pun sebenarnya..bease2 je...tp lau org y sentiasa menutup aurat mgkin pemakaian aq ni katanye teruk...tp biarkanlah...nak berubah kerana hati bukan kerana orang lain...tak suka orang bercakap tentang aurat dengan aq kalau orang tu sendiri tak tahu nak jaga aurat...ouchhhhhhhh...dah membebel panjang rupanyer aq nih...
k..now aq nak share good news dengan korang..time part 4 dulu, aq terpilih sebagai seki kolej but now aq telah terpilih sebagai Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK)....memang rasa nak melompat...benda ni dah lama aq nak...and finally I got it...bersyukur sangat..Allah sentiasa mendengar doaku ni..mesej yang dihantar oleh fellow, Cik Huda ditatapnya aq berulang kali..ingatkan bermimpi, rupa-rupa nya realiti...memang menari keriangan hati ni..so, lepas ni dah besar lah tanggungjawab aq kat kolej ni..menjaga kebajikan student gayanye..btw meeting perlantikan akan diadakan selasa nanti...17.12.2013...time tu lah kot agenda meeting akan dibincangkan..and dengar2 nya ada team building time cuti krismas nanti..balik kg lewat gayanye aq kali ni...ummmmmm...cedih ni....pujuk cepat ! :3....
cepat atau tak, lepas ni memang dah kena beasekan diri la gayanyer..bease kan diri dengan staf, fellows and students..moga2 dengan perlantikan ni aq dapat ubah perangai sedikit demi sedikit...dapatla mencari pengalaman baru walaupun berbasi setahun jer lagi di UiTM ni...masa tetap digunakan sebaik mungkin..In shaa Allah...apa yang penting kena lupakan niat nak balik umah setiap minggu..hahah...mungkin minggu sem kali ni lebih di Dato' Onn tercinta....peeeewiiittttt....hahhaahha....:D...namun apa yang aq dapat tidak mungkin aq sia-siakan..aq akan berkhidmat demimu...I love UiTM..Dato' Onn...mmuuahhahahaha....<3

0 comments: