CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 2 May 2013

Magic !!!

magic !!! korang tahu ape ker benda tak tu...? hahaha....cer tengok pic ni...?

 

"kat dapur saya ada magic"..hahahahah:D...sure nyer korang pernah tengok kan iklan sal maggi magic meals ni..actually untuk magic meals lau tak silap aq ada 3 types such as savouri ayam masak merah, ayam kicap berempah, and kari ayam beraroma..korang pernah cuba tak...?? aq tak pernah cuba tapi aq pernah makan..hahahha...pernah tak pernah pun lunch tengahari tadi la yang aq try tu..tapi bukan aq la testing magic ni btw akak ipar aq. yang akak aq masak ni savouri ayam masak merah..dan hasilnya mcm ni...


amboiii dah meleleh air liur korang yer..hahahha...aq tahula korang belum makan...(padahal dah habis berpinggang-pinggang)..:D ...ni nampak macam best kan...nak kata best sangat tu lau bagi aq takder la..bau perencah dia tu tak syok la...hahaah.. tapi aq rase best lagi lau kita tumis sendiri...:) bease la kan benda yang dah siap mesti ada yang kurangnya...tapi lau pendapat korang aq tak pasti la..btw rasa tu ada...kira ok...time malas masak boley la try benda ni..just letakkan dalam periuk nasi..hahahha..memang terbaik betul magic ni...dapat meringankan beban.."betapa berat mata memandang, berat lagi bahu menggalas bebanan"....hahahaha....tapi kita as a woman, kena pandai masak la kan, lau tak lari "jantan" nanti...hahahha...actually nak masak meals ni senang jer...aq explainkan untuk korang k..
  1. Masukkan perencah "Maggi Magic Meals" dan bahan segar ke dalam beg masakan Maggi.
  2. Gaul beg masakan Maggi agar sebati.
  3. Letakkan beg masakan Maggi di atas beras di dalam periuk nasi dan masak.
  4. Akhir sekali potong dengan gunting dan hidangkan.
simple sangat kan...and untuk pengetahuan korang la bahan segar tu termasuklah ayam dan bawang besar. pastikan korang potong bawang besar tu menjadi gegelung bulatan. biarkan selama 45 minit dan jangan buka penutup periuk nasi tersebut before 45 minutes....ok..clear, right...? selamat mencuba tau.

0 comments: